085-8770636 info@newyobs.nl

De opdracht

ICT ondersteunt de Gemeente Rotterdam in het applicatiebeheer voor de verschillende stadsfuncties. Binnen het ICT team is de focus op het beperken van risico’s rondom het beheer en gebruik van software. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit proactieve analyse van license compliance posities, SAM maturity en het identificeren van kostenbesparingen door efficiënt beheer van software licenties. Tevens zal je samen gaan werken met partners voor het inrichten van een SAM framework. In deze rol leer je de Gemeente Rotterdam in al haar facetten kennen en ben je in staat jouw kennis toe te passen voor de verschillende stadsfuncties.

De klant

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Zij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Taken en verantwoordelijkheden

Als Software Asset Management manager ben je werkzaam in een hecht team. Je gaat in gesprek met zowel de interne organisatie als met de software leveranciers en duikt de systemen in om de licentie positie en de license compliance kritisch te beoordelen. Je brengt de licentie positie in kaart en rapporteert door middel van gevalideerde licentie rapporten. Ook identificeer je potentiële besparingen door te adviseren over efficiëntie in het managen software assets door gebruik te maken van beleid en processen. Verder analyseer je de SAM processen en adviseer je bij het optimaliseren van deze processen.

Hard skills

Je dient in elk geval over de volgende kennis en ervaring te beschikken:

 • Een succesvol afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau;
 • WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar ervaring met Software Asset Management;
 • Minimaal 5 jaar ervaring met projectmanagement;
 • Ervaring met het analyseren van software contracten en licentierechten;
 • Ervaring met gap-analyses voor software vendoren;
 • Ervaring met verschillende SAM-technologieën;
 • Specifieke kennis van licentiemodellen van grote software vendoren (zoals Microsoft, IBM, Oracle, SAP);
 • Je beschikt over de volgende certificeringen:
 • Certified Software Asset Manager;
 • Certified IT Asset Manager.

De volgende certificeringen zijn een pré:

 • Certificering Prince 2 Foundations;
 • Certified Professional (MCP Microsoft);
 • ‘Designing, Assessing and Optimizing SAM’ (Microsoft);
 • ‘Designing and Providing Microsoft Volume Licensing Solutions to Large Organizations’ (Microsoft).

 

Soft skills

 • Resultaatgerichtheid;
 • Klantgerichtheid;
 • Verantwoordelijkheid;
 • Integriteit;
 • Proactief;
 • Flexibel;
 • Samenwerken;
 • Conceptueel vermogen;
 • Stressbestendigheid;
 • Planmatig werken;
 • Initiatiefrijk;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

 

Deadline

31 juli 2019

Referentie

1121

Geïnteresseerd?

Neem contact op met de persoon hiernaast. Vul de velden in, of bel 085-8770636, of mail naar info@newyobs.nl.

Devon Amatdakoen

Devon Amatdakoen

Recruiter