085-8770636 info@newyobs.nl

De opdracht

Als Technisch beheerder Monitoring & Analyse werk je nauw samen met een team van vier collega’s aan de belangrijke taak om het functioneren van de meest kritieke systemen van onze organisatie te monitoren. Hierbij ligt de nadruk op proactief handelen, met elkaar zorgen we dat onze organisatie kan blijven rekenen op betrouwbare en constant presterende systemen. Hierdoor stellen we onze collega’s in staat om datgene te doen waar we voor staan: het optimaal bijdragen aan het beheren en ontwikkelen van onze stad. Dit doe je door dagelijks te monitoren op een top 20 aan applicaties die een bedrijf kritische functie hebben en daarmee cruciaal zijn voor het functioneren van de gemeente. 

De klant

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Zij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Taken en verantwoordelijkheden

Je hebt een belangrijke rol in het continue ontwikkelen van nieuwe dashboards voor de te monitoren applicaties die integreren binnen bestaande ITIL-processen zodat gestandaardiseerd en proactief opvolging wordt gegeven aan bevindingen. En om je een beeld te geven van de grootte van onze organisatie: in totaal draaien er ongeveer 1100 applicaties. Daarmee kunnen we met recht zeggen dat we niet alleen een grote IT-organisatie zijn maar ook een inhoudelijk complexe en interessante werkgever.

Voor deze functie is het van belang dat je graag met en in een team werkt waarbij je uiteraard ook zelfstandig taken oppakt. Intern heb je een verbindende en signalerende functie als het gaat om incidenten en hulpverzoeken die je krijgt vanuit de organisatie. Naast dat je veel afstemt met je team heb je dus ook zeer regelmatig interne afstemming, in de regel is dit met beheerders van applicaties.

Daarnaast ben je in staat in het effectief correleren van technische metrieken aan de gebruikersbeleving en dit toetsen. Ook ben je inzetbaar bij calamiteiten.

 

Hard skills

Je dient in ieder geval te beschikken over de volgende kennis en ervaring:

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau in een ICT-gerelateerde studierichting;
 • Minimaal 2 jaar ervaring in de gevraagde, of een daaraan vergelijkbare, functie;
 • Specifieke kennis van de ITIL en ASL beheermethodieken;
 • Kennis van de HP BSM Suite en de daarbij behorende modules/componenten:
  • Operations Bridge
  • NNMi (Network Node Manager)
  • uCMDB
  • Sitescope
  • Loadrunner
  • EUM (End User management) met BAC (Business Availability Center)
  • BPM Business Process Monitor
  • BVD Business Value Dashboard

Kennis en ervaring met de volgende aspecten is een pré:

 • Specifieke kennis van Splunk en de daarbij behorende modules/componenten:
  • Configuratiebeheer
  • Ontwikkeling van dashboards
 • Kennis van Dynatrace;
 • Kennis van RES Workspace Manager;
 • Aantoonbare kennis van programmering en scripting in één van de volgende programmeertalen:
  • C#
  • Power Shell
  • Vugen (Loadrunner
  • Python
  • Visual Basic
  • Bash (linux scripting)

 

Soft skills

Je beschikt over de volgende competenties:

 • Resultaatgericht;
 • Integriteit;
 • Leergierig;
 • Flexibel;
 • Proactief;
 • Gestructureerd;
 • Analytisch;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

 

Deadline

31 juli 2019

Referentie

1122

Geïnteresseerd?

Neem contact op met de persoon hiernaast. Vul de velden in, of bel 085-8770636, of mail naar info@newyobs.nl.

Devon Amatdakoen

Devon Amatdakoen

Recruiter