085-8770636 info@newyobs.nl

De opdracht

Als Medior Data engineer werk je aan uitdagende vraagstukken. Waaronder de opzet van een IT-data landschap zodanig dat bedrijven een flinke slag kunnen maken in het slim om kunnen gaan met de beschikbare data. Je wordt nauw betrokken bij de geplande opbouw en daarbij verantwoordelijk voor de implementatie van het nieuwe datalandschap.
In je dagelijkse werkzaamheden werk je nauw samen en krijg je support van de verschillende applicatie-specialisten, rapportage-specialisten, integratie-specialisten en externe deskundigen. 
Je levert hiermee uiteindelijk oplossingen die een meerwaarde zijn voor de diverse handelsbedrijven.

Vooralsnog is het datalandschap met name gebaseerd op relationele data, maar in de nabije toekomst zullen ook stapsgewijs meer niet-relationele data worden ontsloten om de handelsbedrijven verder te helpen innoveren. 

De klant

Onze opdrachtgever is een Internationaal bedrijf binnen de retail. Dit bedrijf bestaat uit een aantal bedrijven die gebruik maken van een IT Shared Service Center.

Het team, van 10 specialisten, is verantwoordelijk voor applicatiebeheer, integratie en datamanagement.

De ERP applicatie gaat binnenkort vervangen worden door een van de modernste enterprise applicaties.

Taken en verantwoordelijkheden

Ook de volgende taken behoren tot jouw werkzaamheden:

 

 • In samenwerking met een vooraanstaande IT-leverancier de opzet verzorgen van een data landschap in de Azure Cloud;
 • Het beheren en praktisch managen van het datalandschap;
 • Je helpt data op een efficiënte manier te ontsluiten voor rapportage en analytische toepassingen;
 • Het integreren van verschillende databronnen (applicatie-databases) tot een valide, beheerste bron;
 • Het optimaliseren en zelfs herontwerpen van de bedrijfsdata architectuur om de volgende generatie van dataproducten en initiatieven te ondersteunen;
 • Het zorgen voor oplossingen voor wensen vanuit de organisatie, nieuwe inzichten die een plek binnen de aangereikte oplossingen moeten krijgen, oplossingen voor de beschikbaarheid van informatie die wijzigt, aanpassingen op wet- en regelgeving en beschikbare technologieën.

Hard skills

 • HBO niveau, bijvoorbeeld in de richting technische informatica of bedrijfskundige informatica;
 • Minimaal 2 jaar vergelijkbare werkervaring;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Ervaring met Qlik en of Power BI is een pre;
 • Je bent een expert, leergierig en deelt je kennis ook graag met anderen. Je bent thuis in de Microsoft stack op de onderdelen SQL en Data Lake. Het is een pre als je dat ook bent met TimeXtender en Power BI.

Soft skills

De Medior Data engineer is de verbindende factor tussen iedereen die op zoek is naar informatie en de technische mogelijkheden. De ideale kandidaat is ervaren en heeft plezier in het optimaliseren van het datasysteem en deze van de grond af aan op te bouwen. Een overtuigende gesprekspartner die helpt de informatiebehoeften te vertalen naar concrete oplossingen. Je bent een collega die zich goed weet in te leven in de grote lijnen van de bedrijfsprocessen, het ontstaan van data en de data architectuur van het softwarelandschap. Iemand die zichzelf graag blijft ontwikkelen en uitdagen.

 

Deadline

31 januari 2019

Referentie

1296

Geïnteresseerd?

Neem contact op met de persoon hiernaast. Vul de velden in, of bel 085-8770636, of mail naar info@newyobs.nl.

Ben Wijnants

Ben Wijnants

Sales manager