085-8770636 info@newyobs.nl

De opdracht

Als Software Engineer Logistieke Automatisering ga jij, samen met een team van gemotiveerde collega’s, aan de slag om het lopende project (‘Logistiek Product Automatiseringsproject’), zo succesvol mogelijk te laten slagen. Je reviewt het bestaande concept van het (software) ontwerp, optimaliseert daar waar nodig en stemt interfaces af. Je beoordeelt offertes, FDS, TDS en concepten van leveranciers (met name gericht op logistieke systemen), stelt test protocollen op en zet een testomgeving op en begeleidt deze tests in nauwe samenwerking met het volledige bouwteam en team van de MES ontwikkeling. Tussentijds controleer je de voortgang op tijd, geld en kwaliteit. Na een aantal succesvolle tests volgens een IQ/OQ/PQ protocol ga jij aan de slag met de opstart. Jij organiseert, structureert en stuurt bij waar nodig om de gestelde doelen te behalen. Go/no go besluiten worden door jou gefaciliteerd en tevens stel jij een wijzigingsbeleid op aangaande software updates. Tussentijds evalueer jij het project en formuleer jij, in samenwerking met het team, mogelijke verbetervoorstellen.

Op basis van de juiste ‘payback’ dienen er in de tweede fase (ook) andere delen van de fabriek geautomatiseerd te worden. Als vanzelfsprekend draag jij bij aan het optimaal inregelen van onderhoud, softwareondersteuning en het oplossen van storingen. Fase twee is ook bedoeld om de organisatie op te zetten rondom het beheersen en de verdere ontwikkeling van de totale automatisering. Denk hierbij aan verbinding met MES en ERP systemen en de lokale automatisering.

Als Software Engineer Logistieke Automatisering werk je intensief samen met andere afdelingen. De opstart van het project vangt aan begin 2021 aan en zal doorlopen tot in 2022/2023 inclusief de verhuizingen van de bestaande locaties.

Op termijn bieden zij jou graag een coachingtraject aan om binnen de nieuwe organisatie (gevestigd in Noord-Limburg) de leiding te krijgen over het hele gebied van Industriële Automatisering (logistieke systemen), de MES laag en ook de lager gelegen systemen.

 

De klant

Onze klant is één van de koplopers in de groente- en fruit verwerkingsindustrie. Dat is mede te danken aan de focus op innovatie, kwaliteit en smaakbeleving. Zij doen er alles aan om hun producten lekker, gemakkelijk en supervers bij de klanten af te leveren. Onze klant levert een breed assortiment aan verse producten aan supermarkten, fastfoodketens, groothandels, cateringbedrijven en inflight cateraars in binnen- en buitenland. 

De komende jaren (2021/2022) staat de bouw van een prachtige nieuwe fabriek op de planning. Deze fabriek wordt gevestigd in Noord Limburg.

De nieuwe fabriek biedt straks natuurlijk volop mogelijkheden om de capaciteit uit te breiden en de productieprocessen verder te automatiseren, mechaniseren en te robotiseren. Naast innovatie zullen duurzaamheid en circulariteit in het productieproces een belangrijke rol gaan spelen. Mede daardoor zijn zij op zoek naar uitbreiding van het team.

In 2021 ben je voornamelijk werkzaam op de hoofdlocatie in Noord Holland en vanuit een testlocatie in Noord-Limburg of vanuit huis. De vaste standplaats wordt uiterlijk per Q2 2022 (Noord Limburg).

  Taken en verantwoordelijkheden

  Zie ‘De opdracht’.

  Hard skills

  • Afgeronde HBO opleiding (HTS Werktuigbouwkunde, ICT, Industriële Automatisering, Aeronautical Engineering etc.);
  • Bij voorkeur 5-10 jaar relevante werkervaring binnen soortgelijke functie(s)/project(en);
  • Werkervaring in een soortgelijke werkomgeving (voedselverwerkende industrie, bij voorkeur AGF/ verpakkingsindustrie);
  • Grondige (markt-)kennis van automatisering van logistieke- en softwaresystemen (MES en ERP-systemen), kennis van AMR/AGV is een pre;
  • Vermogen om te werken in matrixorganisaties (projectteam/fabrieksteam);
  • Gemakkelijk schakelen van hoofdlijn naar detail en omgekeerd, in staat zijn veranderingen door te voeren.

  Soft skills

  • Ambitie om binnen twee jaar een leidinggevende rol aan te nemen over het hele gebied van industriële automatisering;
  • Goede communicatie- en presentatievaardigheden;
  • Resultaatgericht, analytisch, leergierig, flexibel, initiatiefrijk, stressbestendig en zelfstandig;
  • In staat om nieuwe applicaties, omgevingen en technieken snel onder de knie te krijgen;
  • Oplossingsgericht, slagvaardig, initiatiefrijk en enthousiast en een pragmatische aanpak.

  Deadline

  30 maart 2021

  Referentie

  1618

  Geïnteresseerd?

  Neem contact op met de persoon hiernaast. Vul de velden in, of bel 085-8770636, of mail naar info@newyobs.nl.

  Michael Koekebakker

  Michael Koekebakker

  Account manager / recruiter