085-8770636 info@newyobs.nl

De opdracht

Als Technisch Projectleider Industriële Automatisering ben jij, samen met een team van gemotiveerde collega’s, verantwoordelijk voor het laten slagen van het logistieke automatiseringsproject binnen een lopend project. Je reviewt en begeleidt het bestaande concept van het ontwerp en draagt belangrijke informatie over aan de systeem integrator. Jij optimaliseert daar waar nodig en geeft input aan de (op te zetten) nieuwe organisatie om vanuit daar de nieuwe logistieke systemen te kunnen laten draaien. Je beoordeelt offertes en concepten van leveranciers (met name gericht op de systemen), je stelt testprotocollen op en stemt een testomgeving af en begeleidt deze tests in nauwe samenwerking met het volledige bouwteam en het ontwikkelteam op het gebied van MES. Tussentijds controleer je de voortgang op tijd, geld en kwaliteit. Na een aantal succesvolle tests ga jij aan de slag met de opstart. Jij organiseert, structureert en stuurt bij waar nodig om de gestelde doelen te behalen. Go/no go besluiten worden door jou gefaciliteerd en tevens stel jij een wijzigingsbeleid op voor bijvoorbeeld software updates. Tussentijds evalueer jij het project en formuleer jij, in samenwerking met jouw team, mogelijke verbetervoorstellen.

Op basis van de juiste ‘payback’ dienen er in de tweede fase (ook) andere delen van de fabriek geautomatiseerd te worden. Als vanzelfsprekend draag jij bij aan het optimaal inregelen van onderhoud, softwareondersteuning en het oplossen van storingen. Fase twee is ook bedoeld om de organisatie op te zetten rondom het beheersen en de verdere ontwikkeling van de totale automatisering. Denk hierbij aan verbinding met MES en ERP systemen en de lokale automatisering. 

De Technisch Projectleider Industriële Automatisering zal binnen de nieuwe organisatie op termijn gaan opereren in het OE Team (2023). In de nabije toekomst behoort het verder ontwikkelen van de systemen, het uitbreiden en optimaliseren ervan, ook tot jouw verantwoordelijkheid.

De klant

Onze klant is één van de koplopers in de groente- en fruit verwerkingsindustrie. Dat is mede te danken aan de focus op innovatie, kwaliteit en smaakbeleving. Zij doen er alles aan om hun producten lekker, gemakkelijk en supervers bij de klanten af te leveren. Onze klant levert een breed assortiment aan verse producten aan supermarkten, fastfoodketens, groothandels, cateringbedrijven en inflight cateraars in binnen- en buitenland. 

De komende jaren (2021/2022) staat de bouw van een prachtige nieuwe fabriek op de planning. Deze fabriek wordt gevestigd in Noord Limburg.

De nieuwe fabriek biedt straks natuurlijk volop mogelijkheden om de capaciteit uit te breiden en de productieprocessen verder te automatiseren, mechaniseren en te robotiseren. Naast innovatie zullen duurzaamheid en circulariteit in het productieproces een belangrijke rol gaan spelen. Mede daardoor zijn zij op zoek naar uitbreiding van het team.

In 2021 ben je voornamelijk werkzaam op de hoofdlocatie in Noord Holland en vanuit een testlocatie in Noord-Limburg of vanuit huis. De vaste standplaats wordt uiterlijk per Q2 2022 (Noord Limburg).

  Taken en verantwoordelijkheden

  Zie ‘De opdracht’.

  Hard skills

  • Afgeronde HBO opleiding (HTS Werktuigbouwkunde, Industriële Automatisering, Aeronautical Engineering etc.);
  • Bij voorkeur 5-10 jaar relevante werkervaring als Projectleider (bij voorkeur met nieuwbouwprojecten);
  • Werkervaring in een soortgelijke werkomgeving binnen de voedselverwerkende industrie (bij voorkeur AGF/verpakkingsindustrie);
  • Ervaring met warehouse controle systemen in complexe omgevingen;
  • Grondige (markt-)kennis van automatisering van logistieke- en softwaresystemen (MES en ERP-systemen), kennis van AMR/AGV is een pré;
  • Vermogen om te werken in matrixorganisaties (projectteam/ fabrieksteam);
  • Gemakkelijk schakelen van hoofdlijn naar detail en omgekeerd, in staat zijn veranderingen door te voeren;
  • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, Engels is een pré.

  Soft skills

  • Goede communicatie- en presentatievaardigheden;
  • Resultaatgericht, analytisch, leergierig, flexibel, initiatiefrijk, stressbestendig en zelfstandig;
  • In staat om nieuwe applicaties, omgevingen en technieken snel onder de knie te krijgen;
  • Oplossingsgericht, slagvaardig, initiatiefrijk en enthousiast en een pragmatische aanpak.

  Deadline

  30 maart 2021

  Referentie

  1617

  Geïnteresseerd?

  Neem contact op met de persoon hiernaast. Vul de velden in, of bel 085-8770636, of mail naar info@newyobs.nl.

  Michael Koekebakker

  Michael Koekebakker

  Account manager / recruiter