085-8770636 info@newyobs.nl

De opdracht

Als ervaren Cloud Architect speel je een essentiële rol bij de implementatie van soms zeer complexe  cloudoplossingen. Van moderne werkplekken, data, technische infrastructuur tot security, met jouw trefzekere analyses, diepgaande kennis en ijzersterke adviesvaardigheden vertaal je de functionele en technische vragen van de gebruikers van onze klant naar exact de juiste strategie, of het nu voor een MKB of voor een internationaal bedrijf is. Ontwikkelingen gaan snel, maar je houdt alles grondig bij en blijft vragen stellen, waardoor je je visie doorlopend aanscherpt. Zo help je de opdrachtgevers, je collega’s en jezelf om keer op keer de volgende stap te zetten.

De klant

Onze eindklant, een Microsoft service provider partner, veroverde sinds 1980 marktaandeel met baanbrekende connectiviteitsoplossingen en duizenden computers voorzien van modems, en zijn inmiddels getransformeerd tot een toonaangevende managed service provider. Het maakt voor onze klant dan ook niet uit of zij werken vanuit een eigen datacenter, de publieke Cloud of een combinatie van beide (hybride). Zij zijn in staat om IT om te zetten in blijvende waarde. Dit doen ze door te werken met de nieuwste moderne werkplekkentechnieken, dankzij een jarenlange relatie met de beste leveranciers en vooral door te investeren in hun medewerkers.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Als architect heb je de technische lead en werk je mee in grote multidisciplinaire projecten. Daarbij ondersteun je de projectmanager vanuit de techniek in het sturen en plannen van projecten;
 • Je voelt je als een vis in het water om vanuit je passie voor techniek complexe vraagstukken in innovatieve projecten je eigen te maken en je collega consultants hierbij te helpen. Hierbij bewaak je de architectuur en technische samenhang;
 • Het project start design wat je vanuit sales opgeleverd krijgt, vormt de kaders waar vanuit je in staat bent om samen met een team van consultants de benodigde functionele en technische ontwerpen op het gebied van de online diensten van onze klant en Microsoft op te stellen;
 • Bij bestaande klanten ben je zowel voor sales als voor de klant in staat vanuit de huidige situatie advies te geven over complexe, commerciële vragen en deze in concrete, technische functionele oplossingen rondom Office 365 en Microsoft Azure. Je maakt hiervoor projectvoorstellen en levert hiermee de input voor het maken van offertes;
 • Je bent vraagbaak voor technici en denkt graag mee als ‘4e lijns’ troubleshooter;
 • Als architect draag je graag je kennis uit en neem je het voortouw in het organiseren en (laten) geven van kennissessies;
 • Je begeleid en coacht wanneer nodig je technische collega’s.

Hard skills

  • Opleiding op minimaal HBO(+) niveau (technisch, bedrijfskundig);
  • Tenminste 5 jaar relevante werkervaring;
  • Uitgebreide (aantoonbare) kennis op het gebied van Microsoft 365, Microsoft Azure en het Microsoft portfolio in het algemeen;
  • Uitgebreide ervaring met on-premisses infrastructuren waar veel klanten vandaan komen is een sterke pre (VMWare/Hyper-V, storage systemen, networking;
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
  • Certificering op het hoogste niveau van Microsoft (expert niveau, AZ-xxx, MS-xxx en MD-xxx).

Soft skills

 • Uitmuntende presentatie- en communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt commerciële vaardigheden en kan klanten zowel op functioneel als op diep technisch niveau adviseren en klanten mee op reis nemen;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
 • IT projecten laten zich niet altijd tussen 9 en 5 uitvoeren, maar dat is voor jou niets nieuws. Uiteraard zorgen we samen voor een gezonde balans;
 • In bezit van Rijbewijs B.

Deadline

30 januari 2022

Referentie

1769

Geïnteresseerd?

Neem contact op met de persoon hiernaast. Vul de velden in, of bel 085-8770636, of mail naar info@newyobs.nl.

Patrick Moerkerken

Patrick Moerkerken

Account manager / recruiter